İzmir merkezli terör operasyonu

İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda terör örgütü DHKP-C üyesi 7 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda terör örgütü DHKP-C üyesi 7 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kınık Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Kınık ilçesinde bir dernek ile İstanbul'da 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 7 DHKP-C üyesi gözaltına alındı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

Şüphelilerin, kurdukları bir dernek vasıtasıyla terör örgütü propogandası yaparak örgüte "eleman" kazandırmak faaliyetinde bulundukları, "13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasından dolayı mağdur olan işçilerin hassasiyetini kullanarak bölgede taban oluşturmak" amacıyla çalıştıkları belirtildi.


AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı