İzmir merkezli FETÖ operasyonu

Operasyonda 5 rütbeli asker ile örgüt hiyerarşisinde bu askerlerden sorumlu "mesul abi" olarak adlandırılan 2 öğretmen yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda rütbeli 5 asker ile örgüt hiyerarşisinde bu kişilerden sorumlu "mesul abi" olarak adlandırılan 2 öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir, Ankara, Kastamonu, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 3 astsubay, 2 uzman çavuş ile bu askerlerden sorumlu oldukları ileri sürülen ve örgüt hiyerarşisinde "mesul abi" olarak adlandırılan 2 öğretmen gözaltına alındı.

Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İzmir'e getirildi.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı