İZBAN vagonuna lokomotif çarptı

İzmir'de İZBAN trenine aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotif arkadan çarptı- Lokomotif ve İZBAN'ın son vagonunun raylardan çıkmasına neden olan kazada yaralanan olmadığı öğrenildi

İZMİR (AA) - İzmir Banliyö Taşımacılığı AŞ (İZBAN) trenine, aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotif arkadan çarptı.

Alınan bilgiye göre, Aliağa'dan Cumaovası yönüne giden İZBAN treni, Hilal İstasyonundan yolcu alarak hareket etti. Bu sırada aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotif İZBAN trenine arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle lokomotif ve İZBAN'ın son vagonu raydan çıktı. İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği olayda vagonlarda bulunan yolcular tahliye edildi.

Olayda yaralanan olmadığı öğrenildi.

İZBAN'dan yapılan açıklamada, İZBAN trenine tam kalkışı esnasında, sinyal ihlali yapan TCDD'ye ait lokomotifin arkadan çarptığı belirtildi.

Lokomotifin raydan çıktığı İZBAN'ın ise arka vagonunun tekerleklerinin deray olduğu bildirildi.

Açıklamada, olayda yaralanan olmadığı, yolcuların Hilal İstasyonundan güvenli şekilde tahliye edildiği, diğer seferlerin Hilal İstasyonuna girmeden yapıldığı belirtilerek, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın TCDD ve İZBAN tarafından başlatıldığı kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

O GEMİDEKİ 3 KİŞİ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar