İZBAN trenine lokomotifin çarpması

TCDD:''İlk belirlemelere göre kazanın, lokomotifin Alsancak Gar'a girişte bulunan kırmızı sinyali ve 2 nolu makası bilinmeyen bir nedenle ihlal etmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi''- ''Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır''

İZMİR (AA) - TCDD Genel Müdürlüğünce, İzmir Banliyö Taşımacılığı AŞ (İZBAN) trenine aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotifin arkadan çarptığı kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Konya Mavi trenini temin etmek üzere Halkapınar depodan çıkan 33042 numaralı lokomotifin 26 Haziran saat 20.25'te Hilal'den Alsancak Gar'a gitmekte olan 30164 numaralı İZBAN banliyö treninin son vagonuna çarptığı belirtildi.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre kazanın lokomotifin Alsancak Gar'a girişte bulunan kırmızı sinyali ve 2 nolu makası bilinmeyen bir nedenle ihlal etmesi sonucu meydana geldiğinin öğrenildiği ifade edildi.

Banliyö treninin son vagonu ve 33042 lokomotifin deray ettiği hatırlatılan açıklamada, banliyö trenindeki yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiği belirtildi.

Kaza nedeniyle İZBAN trenlerinin Alsancak Gar'a giremediğinden dolayı seferlerin Halkapınar üzerinden gerçekleştirildiği ve Alsancak Gar'a gidecek yolcuların Halkapınır-Alsancak arasında otobüslerle aktarmalı olarak taşındığı kaydedildi.

Yolculardan ve personelden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığının altı çizildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü