Konya, sporun ve dayanışmanın merkezi olmaya devam ediyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu, yağışlı havaya rağmen sporcuların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi önünden start alan organizasyonda, 56 farklı ülkeden gelen binlerce atlet "iyilik" temasıyla bir araya geldi.
İyilik için koştular kazanan Konya oldu
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Konya Yarı Maratonu, 7 bin 500 sporcunun katılımıyla yapıldı. Yarışın tüm geliri sosyal sorumluluk projelerine bağışlandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, maratonun sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda dev bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurguladı.
Yarıştan elde edilen tüm gelirlerin; SOBE, DOSD Meram ve Alzheimer Derneği'ne bağışlanacağını belirten Altay, her adımın bir iyiliğe dönüştüğünü ifade etti.
Sporcular; 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre kategorilerinde parkura çıktı. Konya’nın tarihi ve kültürel dokusu eşliğinde koşan atletler, yağmurlu havaya rağmen yüksek performans sergiledi.
Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Konya Valisi İbrahim Akın ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
21 kilometre erkekler kategorisinde Ali Kaya 01:02:03’lük derecesiyle zirveye yerleşirken, kadınlarda Etiyopyalı atlet Enebet Enji birinci oldu.
10 kilometre parkurunda erkeklerde Ramazan Baştuğ, kadınlarda ise Merve Karakaya yarışı ilk sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.
5 kilometre yarışında ise erkeklerde Serhat Damar, kadınlarda Elif Gökçe Avcı Ataman şampiyonluk ipini göğüsledi.