İYİ Parti'den "parmak boyası" teklifi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, seçimlerde parmak boyası kullanılması için kanun teklifi verdi

TBMM (AA) - İYİ Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, seçimlerde parmak boyası uygulamasına geri dönülmesi için kanun teklifi verdi.

Türkkan'ın TBMM Başkanlığına sunduğu teklif, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Teklife göre, sandık kurulu başkanı, oyunu kullanan seçmene, kimlik kartını verirken, seçmen listesindeki adı hizasına imzasını attırdıktan sonra ayrıca sol elinin işaret parmağını çıkmayan özel boya ile boyayarak bastıracak. İmza atamayanların parmak izinin alınmasıyla yetinilecek.

Gerekçede, değişikliğin, "seçimlerden sağlıklı sonuç alınmasını sağlayacağı ve mükerrer oy kullanılabileceği yolundaki şüpheleri gidereceği" kaydedildi.


Politika Haberleri

AK PARTİ'DEN ÇOK SERT 12 EYLÜL AÇIKLAMASI
CHP'DEN İMAMOĞLU'NA TEK ŞART
BAHÇELİ EVİ REDDETMİŞ
Seçim Öncesi Eyüpsultan'da Gizemli Arayış
CHP SEÇİME GİDİYOR