İthal sığır etine depolama kriteri

Etler kesim, parçalama, paketleme, etiketleme ve yükleme aşamasında aynı depoda farklı zamanlarda veya ayrı depolarda muhafaza edilecek

ANKARA (AA) - İthalatı yapılacak kontrolü ve denetimi tamamlanmış etler kesim, parçalama, paketleme, etiketleme ve yükleme aşamasında aynı depoda farklı zamanlarda veya ayrı depolarda bulundurulacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Sığır Eti̇ İthalatında Sağlık ve Tekni̇k Şartların Beli̇rlenmesi̇ne İli̇şki̇n Tebli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ithalatı yapılacak kontrolü ve denetimi tamamlanmış etler kesim, parçalama, paketleme, etiketleme ve yükleme aşamasında aynı depoda farklı zamanlarda veya ayrı depolarda muhafaza edilecek. İthalatı yapılmayacak etler veya farklı hayvan türlerinin etleri aynı depo veya nakliye aracında tutulamayacak.

Her bir kesimhane ve parçalama tesisinde her vardiya için Bakanlıkça en az bir resmi veteriner hekim görevlendirilecek.

Söz konusu veteriner hekim tarafından kesimhaneye gelen hayvanların kulak küpeleri ve eşlik eden belgeleri kontrol edilecek.

Tüm hayvanların klinik muayeneleri, hayvanların kesimhaneye varışından sonra 24 saat içinde ve kesimden önce en geç 24 saat içinde gerçekleştirilecek. Veteriner hekim herhangi bir zamanda muayene yapılmasına karar verebilecek.

Şüpheli hayvanların kesimine izin verilmeyecek. Karkaslar ve eşlik eden sakatat, kesimden sonra vakit kaybetmeden kesim sonrası muayeneye tabi tutulacak.

Veteriner hekim tarafından kesim, parçalama, paketleme ve yükleme esnasındaki sıcaklık şartları kontrol edilecek.

AA

Ekonomi Haberleri

12 DEV FABRİKADA ÜRETİM DURDU
ALTIN VE GÜMÜŞ UÇUŞTA
KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR