İsviçre'den Türkiye'ye destek

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Rossier: -"Erdoğan, ülkesini temizlemeye çalışıyor ve hafife alınmamalıdır. Hukuk devletinin terkedilmesi felaket olurdu ama bakın AK Parti ve muhalefet partileri darbeye karşı birleşti ve darbeye verilen yanıt normal

CENEVRE (AA) - İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier, Türk Hükümeti'nin darbecilere yönelik tutumunun doğru olduğunu ve Türkiye'ye yönelik "tehditkar" ve "agresif" açıklamarı doğru bulmadığını belirtti.

Rossier, İsviçre'nin Tages Anzeiger ve Der Bund gazetelerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve Türki Hükümeti'nin darbecilere yöne tutumu ve aldığı önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümetin darbe sonrası aldığı önlemlerin endişe verici olup olmadığının sorulması üzerine Rossier, şu yanıtı verdi:

"Erdoğan, ülkesini temizlemeye çalışıyor ve hafife alınmamalıdır. Hukuk devletinin terkedilmesi felaket olurdu ama bakın AK Parti ve muhalefet partileri darbeye karşı birleşti ve darbeye verilen yanıt normal. Darbe bir felakettir. İsviçre'de ordunun meclise saldırdığını düşünün, aynı şekilde tepki verilirdi ve tutuklamalar olurdu."

Türk halkının korkusuz bir şekilde sokaklara çıktığını ve darbenin bu nedenle başarısız olduğuna dikkati çeken Rossier, Türkiye'ye yönelik "tehditkar" ve "agresif" açıklamarla bir yere varılamayacağını bildirdi.

Rossier, İsviçre’nin darbeye karşı Türkiye'nin yanında olduğunu ve Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye, özellikle AK Parti ve Erdoğan döneminde son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetti ve modern bir toplum." ifadesini kullandı.


AA

Gündem Haberleri

Sultan, 'Tuğyan itti' dedi: Avukatlar davadan çekildi
HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı