İsviçre'de "böcekburger" satışta

Un kurdu içeren hamburgerlerin satışına başlandı

CENEVRE (AA) - İsviçre'de protein bakımından zengin un kurdu içeren hamburgerlerin satışına başlandı.

İsviçre'nin ikinci büyük süpermarket zincirinin Basel, Bern, Cenevre, Lozan, Lugano, Zürih ve Winterthur kentlerindeki marketlerinin raflarında "böcekburgerler" yerini aldı.

Uzakdoğu'da yaygın olan ve dünya genelinde 2 milyar kişinin tükettiği tahmin edilen böceklerin insanlara yönelik satışına izin veren ilk Avrupa ülkesi İsviçre oldu.

AA muhabirinin Cenevre'deki süpermarketin yetkilisinden aldığı bilgiye göre, satışa sunulduğu ilk gün müşterilerin fazla ilgi göstermediği böcekburgerden yalnızca birkaç adet satılabildi.

Geçen mayısta değiştirilen kanunla İsviçre'de daha önce sadece hayvanları beslemek için kullanılan un kurdu, çekirge ve cırcır böceğinin insanlar tarafından tüketimine izin verilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI