İsveç'te Türk derneğine saldırı

Terör örgütü yandaşları, başkent Stockholm'deki Botkyrka Türk Kültür Derneği'ne saldırdı

STOCKHOLM (AA) - Terör örgütleri PKK ve PYD yandaşı bir grup, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Botkyrka Türk Kültür Derneği'nin tabelasını kırdı ve camlarını taşladı.
Terör örgütleri PKK ve PYD lehine slogan atan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Fittja Mahallesi'ndeki Botkyrka Türk Kültür Derneği'ne saldırdı. Dernekte çalışan Sabri Sönmez'i darp eden terör örgütleri yandaşları, plastik tabelasını kırdıkları derneğin camlarını taşladı.
Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK ve PYD yandaşlarının akşam saatlerinde kendilerine fiziki saldırıda bulunduklarını ve camları taşladıklarını söyledi. İsveç polisinin saldırı öncesi kendilerine haber vermediğini ve olay sırasında da saldırıyı durdurmakta pasif kaldığını belirten Zengin, vatandaşlara ve dernek üyelerine provokasyonlara gelmemeleri uyarısında bulundu.

Dernek çalışanlarından Muktalip Taşkın da üyeleri Sabri Sönmez'in terör örgütü yandaşlarının tekmeli ve yumruklu saldırısına maruz kaldığını anlattı.

Saldırı sonrası polis, bölgede önlemlerini artırdı.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı