İsveç'te 1 krona satılan arazilere alıcı çıkmadı

Ülkenin Vesterbotten bölgesindeki Norje kasabasında 1 krona satılan sahile yakın Hazine arazilerine alıcı çıkmadı

STOCKHOLM (AA) - İsveç'in Vesterbotten bölgesindeki Norje kasabasında 1 krona (yaklaşık 12 cent) satılan sahile yakın Hazine arazilerine alıcı çıkmadığı bildirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, bölgedeki sahile yakın Hazine arazileri, Norje kasabasındaki nüfusun azalmasını önlemek için çok düşük bir fiyata satışa çıkarıldı fakat arazileri satın alan olmadı.

Norje Belediye Emlak ve İstimlak Müdürü Elin Andersson, "İnşaat fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, aileler para bulmak ya da bankadan borç almaktan çekiniyorlar. Bundan dolayı arazilerin satılmadığını tahmin ediyoruz." dedi.

Nüfusu 2 bin 51 olan Norje kasabası, İsveç'in kuzeyindeki Vesterbotten bölgesinde yer alıyor.

AA

Gündem Haberleri

ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı
Danıştay, Gökçek dosyasını yeniden açtı
Astsubay Kıdemli Başçavuş Talat Okur şehit oldu