İsveç’in kaderini Konya belirleyecek

İsveç seçimleri öncesi Konya’dan dikkat çeken çağrı geldi. Nyans Partisi lideri Mikail Yüksel, Kululu hemşehrilerine oy kullanmaları çağrısı yaptı yeniden.

İsveç’te yaklaşan parlamento ve yerel seçimler öncesinde Konya’nın Kulu ilçesinden dikkat çeken bir çağrı geldi. İsveç’te yaşayan Türklerin yakından tanıdığı Nyans Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, memleketi Kulu’da seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 24 yıldır İsveç’te yaşayan Yüksel, İsveç’te bulunan Kululu hemşehrilerine sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Yüksel, kullanılacak her oyun partisi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Kulu’nun İsveç seçimlerinde etkisi büyük

Seçim çalışmaları kapsamında Kulu’ya gelen Mikail Yüksel, Olof Palme Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

26 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasındaki seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yüksel, Kulu ile İsveç arasındaki güçlü bağlara dikkat çekti.

İsveç’te çok sayıda Kululunun yaşadığını belirten Yüksel, ilçedeki vatandaşların İsveç’te bulunan akrabaları, dostları ve hemşehrileri aracılığıyla seçimlerde önemli bir etkiye sahip olabileceğini ifade etti.

Nyans Partisi’nin hedefi yüzde 1 oy

Nyans Partisi olarak parlamento seçimlerinde yüzde 1 oy hedeflediklerini açıklayan Yüksel, bu oranın yaklaşık 60-65 bin oya denk geldiğini söyledi.

Yüksel, yüzde 1 seviyesine ulaşmaları halinde partileri açısından önemli bir avantaj elde edeceklerini belirtti.

İsveç’te seçim sisteminin Türkiye’den farklı olduğunu anlatan Yüksel, her partinin kendisine ait ayrı bir seçim pusulası bulunduğunu ifade etti. Küçük partilerin pusulalarını ülke genelindeki sandıklara ulaştırmasının ise önemli bir zorluk oluşturduğunu söyledi.

“Bir oy bile bizim için çok önemli”

Yüzde 1 oy oranının aşılması halinde devletin bir sonraki seçimde Nyans Partisi’nin pusulalarını ülke genelindeki seçim sandıklarına otomatik olarak dağıtacağını belirten Yüksel, bunun 2030 seçimleri açısından partilerinin elini güçlendireceğini söyledi.

Yüksel, hedeflerinin yalnızca yüzde 1 ile sınırlı olmadığını da vurguladı. Partinin önümüzdeki süreçte yüzde 4 seçim barajını zorlamak, koalisyon seçeneklerini artırmak ve yüzde 2 seviyesine ulaşarak devlet desteği alma imkanını elde etmek istediğini dile getirdi.

Bu nedenle İsveç’te yaşayan Kululu hemşehrilerine sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Yüksel, kullanılacak her oyun Nyans Partisi için önemli olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump’a Kritik Telefon
Haritada Bir Kırmızı Daha Sarı Oldu
Erdoğan’dan Dünya Siyasetine Mesaj: "Saldırı Olursa Üç Ülke Birleşecek"
İçişleri Bakanlığı’ndan Marmara depremi paylaşımı
Sözünde durdu, sıra Emevi Camii'nde namazda!