İsveç İslam Federasyonundan Suriyeli sığınmacılara yardım

Federasyon Başkanı Akan:- "İsveç'te sığınmacı sayısı son aylarda azalmasına rağmen 2 yıl önce gelen sığınmacıların bir çoğu hala yardıma muhtaç"

STOCKHOLM (AA) - İsveç İslam Federasyonunca başkent Stokcholm'un Hegersten bölgesinde Suriyeli sığınmacılara 500 koli gıda yardımında bulunuldu.

İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'te sığınmacı sayısının son aylarda azalmasına rağmen 2 yıl önce gelen sığınmacıların birçoğunun hala yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

Sığınmacıların bir kısmının devletin yönlendirdiği kamplara alındığını belirten Akan, "Bu kamplarda kalan sığınmacıların da birçok sorunları oluyor. Bugün sığınmacıları bize bağlı bir derneğin lokaline davet ederek sıcak yemek ve 500 koli gıda yardımında bulunduk." dedi.

Yemekte sığınmacıların sorunlarını da dinlediklerini dile getiren Akan, "Onların anlattıkları sorunları kayıt altına aldık. İsveç hükümeti ile bu sorunları paylaşarak, inşallah çözüm bulmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Federasyon üyeleri, sığınmacı ailelerin küçük çocuklarına da oyuncak dağıttı.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti