İsimler açıklandı, tabi seçerseniz!
Partilerin açıkladığı listelerde sürpriz isimler yer aldı. 5 AK Parti milletvekili liste dışı kalırken, CHP’de beklendiği gibi Atilla Kart, DP’de Recep Konuk liste başı oldu. Anavatan ise listesini açıklayamadı. Eski Başbakan Necmettin Erbakan sürpriz bir şekilde SP’den Konya birinci sıra adayı oldu.
Siyasi partiler milletvekili aday listelerini dün saat 17’de Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. AK Parti’nin aday listesinde dikkati çeken ilk nokta 5 mevcut vekile listede yer verilmemiş olmasıydı. 3 Kasım seçimlerinde AK Parti listesinin birinci sıra adayı Halil Ürün, Remzi Çetin, Mustafa Ünaldı, Ahmet Işık ve Mehmet Kılıç listeye giremedi. İlk dört ismin listeye girmemesi ihtimal dahilinde görülürken Mehmet Kılıç’ın girememesi sürpriz olarak karşılandı. Eski İl Başkanı Mustafa Çevik’in 14. sıradan aday gösterilmesi de başka bir sürpriz oldu. Kulislerde Çevik’in ilk sıralarda aday gösterilmesi beklenirken Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Mustafa Kabakçı, Ali Öztürk, Mustafa Şenol ve Bülent Arı gibi yeni simalar da listede yer buldular.
CHP’de de beklendiği gibi ilk iki isim Atilla Kart ve Rahmi Baştoklu’dan oluştu. Üçüncü sırada ise Ereğlili Başbakanlık Avrupa Birliği Merkezi Genel Sekreter Yardımcısı Tunay İnce yer aldı. Ahmet Çankaya, Hüsnü Mutluer, M. Raif Çavuşoğlu gibi isimlerin listede yer almaması ise sürpriz olarak nitelendi.
DP’de de kamuoyunun beklediği gerçekleşti. Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk DP’den birinci sıra adayı gösterilirken Anavatan Partisi eski İl Başkanı Nazmi Sırıt ikinci sırada yer aldı.
Anavatan Partisi büyükşehirlerde listeleri 8 Haziran’da teslim edecek.
AK PARTİ
1-Sami Güçlü
2-Hasan Angı
3-Özkan Öksüz
4-Orhan Erdem
5-Ayşe Türkmenoğlu
6-Hüsnü Tuna
7-Harun Tüfekçi
8-Kerim Özkul
9-Abdullah Çetinkaya
10-Mustafa Kabakçı
11-Ahmet Büyükakkaşlar
12-Muharrem Candan
13-Ali Öztürk
14-Mustafa Çevik
15-Mustafa Şenol
16-Bülent Arı
CHP
1-Atilla Kart
2-Rahmi Baştoklu
3-Tunay İnce
4-Sabri Aslan
5-Orçin Güney Çalık
6-Arslan Üstündağ
7-Hakan Kubalı
8-İbrahim Cin
9-Nimet Şatıroğlu
10-Hürriyet Olgun
11-Servet Özdemir
12-Seher Avşar
13-Zekiye Güngör
14-Hüseyin Özbedel
15-Haluk Ulusan
16-Ayşe Ünal.
MHP
1. Faruk Bal
2. Mustafa Kalaycı
3. Hasan Kaya
4. Hakkı Ünler
5. Hüseyin Oprukçu
6. Zühal Ekici
7. Mahmut Fahri Bilgin
8. Ahmet İçyer
9. Nurettin Güz
10. Mehmet Ali Ünal
11. Namık Uyanık
12. Ali Gebeş
13. Ramazan Uysal
14. Hüseyin Kayhan
15. İsmail Öğütçü
16. Kerem Tomur
DP
1-Recep Konuk
2-Nazmi Sırıt
3-Süleyman Şenol
4-Ahmet Kart
5-Minekaran
6-Nafiz dönmez
7-Özkan taşpınar
8-Ali seçmen çevik
9-Mehmet dağlı
SP
1-Necmettin Erbakan
2-Veysel Candan
3-Rıza Güneri
4-Lütfi Yalman
5-Veli Tolu
6-Mehmet Uzun
7-Salih Ülker
8-Numan Ateştürk
9-A. Galip Doğan
10-Mahmure Boyalı
11-Kazım Akyurt
12-Mustafa Derbentli
13-Kadir İbiş Dayı
14-Ethem Kapçı
15-Lütfi Çelik
16-Adnan Önal.
Genç Parti:
1-Erdal Poyraz
2-Mehmet Beydilli
3-Kerim Akgül
4-Aysel Tuncer
5-Şükrü Arıcan
6-Mehmet Tugay
7-Ayşeana Koraç
8-Aylin Özkaynak
9-Nülüfer Er
10-Kemal Kiriş
11-Adem Ağmış
12-Metin Gül
13-Mine Güler
14-Tayyip Afacan
15-Hatice Yüksel
16-Salih Oğuz
İŞÇİ PARTİSİ
1-Mehmet Cengiz, 2 -Sabahaddin Aldemir, 3-Mehmet Akkaya , 4-Halis Levent Başeğmez, 5-Mustafa Dinçer, 6-Serdar Hergüner, 7-Hızır Adnan Sertakar, 8-Hasan Satar, 9-Ziya Tülen, 10- Gülsem Özkara 11-Yusuf Buldu, 12- Cem Levendoğlu, 13- Muzaffer İpek, 14- Ali Uslu, 15- Adnan Küçükkayhan, 16-Arif Akgül
BAĞIMSIZ ADAYLAR:
Şahin Büyükyıldırım, Muttalip Yıldız, Gürcan Kallemoğlu, Mehmet Emin Güneri, Selahattin Cizrelioğlu, Ali Gürbüz Dayıoğlugil, Atilla Odabaş, Tahir Topaloğlu, Cemal Dalgıç, Mustafa Bağcı, Emrullah Parmaksız, Hacı Ali Karagöz, Ayhan Bilgen, Hüseyin Arı, İbrahim Vapurcu, Ali Kaval, Ahmet Akkirpikler.