İşte günün haberi...

"Başbakan Erbakan"a tebrik mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, seçim başarısı dolayısıyla ‘Başbakan Erbakan’ı tebrik etti. Ricciardone, uyarı üzerine bu yanlışı düzeltti. Francis J. Ricciardone, büyükelçilik rezidansında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’deki seçimleri övdüğünü ve başbakan ve Türk halkını tebrik ettiğini hatırlattı.

"BAŞBAKAN ERBAKAN'I TEBRİK EDİYORUM"

Ricciardone, "Başkan Obama, Başbakan Erbakan'ı tebrik etti. Ben de tebrik ediyorum." dedi. Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Ricciardone, devam eden davalar hakkında yorum yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.

"TÜRKİYE İYİ İŞ ÇIKARIYOR"

Türk hükümetinin AB sürecine yönelik bakışının değiştiği iddialarına katılmadığını ifade eden Amerikan Büyükelçisi, ABD’nin bu konuda Türkiye’ye verdiği destekte de bir değişiklik olmadığın vurguladı. Büyükelçi, Türkiye’nin Yeni Osmanlıcı bir siyaset güttüğü yorumları konusunda ise, “Bu yorumları akademisyenlere bırakıyorum.” ifadelerini kullandı. Suriye’deki durumdan büyük endişe duyduklarını ifade eden Büyükelçi Ricciardone, bu konuda Türk yetkililerle istişare içinde olduklarını söyledi. Ricciardone, Türkiye’nin sığınmacılara yaptığı insani yardımları takdir ettiklerini belirtti ve “Türkiye iyi iş çıkarıyor.” dedi.

Politika Haberleri

Numan Kurtulmuş: "Netanyahu, saldırganlığını tüm dünyaya göstermiştir"
GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları