İşte 444'lü numaraların yeni adı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 444'lü numaraların ismini değiştirdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan değişiklikle 444'lü numaraların adı ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirildi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ''Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile ''Bilgi ve Danışma Numaraları'' ibaresi ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirilirken, numara gruplarının belirlenmesi, tahsisi ve kullanımında uygulanacak usul ve esaslar konusunda yetkili kuruluş BTK olarak belirlendi.

Halihazırda 444 XXXX şeklinde kullanılan numaralarla ilgili değişiklikle, yönetmelikteki ''tahsis edilen'' ibaresi ''ikincil tahsisi yapılan ve ülkenin her yerinden 7 hane çevrilmek suretiyle aranan'' biçiminde değiştirildi.

 

Teknoloji Haberleri

Casper'dan Konya dâhil 8 Şehirde "1 Saatte Servis"
Türk bilim insanları dünyanın en kuzeyindeki deniz buzu hattında
Türkiye'nin Uzaydaki İmzası: Yerli Atomik Saat Başarıyla Fırlatıldı
Raylı Sistemlerde Yerli ve Milli Teknoloji
WhatsApp'ta Kullanıcı Adı Dönemi Başlıyor: Telefon Numarası Zorunluluğu Bitiverdi!