İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Sudan ve El-Ezher Kurumu, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı

HARTUM/KAHİRE (AA) - Sudan ve Mısır'daki El-Ezher Kurumu İstanbul'da dün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör saldırısı kınanarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada, "Hiçbir insani ve ahlaki değerlerle bağdaşmayan bu saldırıları reddediyoruz. Terörle mücadelede Türkiye ve halkı ile dayanışma içerisindeyiz." ifadelerine yer verildi.

- El-Ezher Kurumu da terör saldırılarına tepki gösterdi

Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, terörün nerede ve ne şekilde olursa olsun kabul edilemeyeceği belirtilerek, uluslararası topluma "bu salgını yok etmek ve kötülüklerinden dünyayı korumak için" acil olarak harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Yüce Allah'tan, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı