İstanbul'daki FETÖ/PDY operasyonları

İstanbul'da, FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler arasında yer alan bir imam tarafından "himmet paraları"nın toplandığı ve bunun FETÖ/PDY'ye gönderildiği belirtildi.

İddianamede, tutuklu R.B, F.E, M.Ö. ile soruşturma kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan O.A. ve Z.V'nin ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'' ve ''FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, tutuksuz şüpheliler Y.Ç, Z.S, İ.D. ve T.K. hakkında ise ''FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor.

İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Diğer taraftan dosya kapsamında 3 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, İş Dünyası Gelişim Merkezi (İŞGED) Başkanı Çetin Ekincioğlu ile ilgili dosyanın ayrıldığı ve arandığı öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?