İstanbul'da "Yeditepe Huzur" uygulaması

"Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, kent genelinde helikopter destekli, 5 bin polisin katıldığı denetim yapılıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan koordinesinde kent genelinde akşam saatlerinde başlatılan asayiş uygulamasına, Narkotik, Mali Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Trafik şubelerinden çok sayıda polis katılıyor.

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor.

Deniz kıyısındaki ilçelerde, deniz polisleri de uygulamaya destek veriyor.

Uygulama çerçevesinde, Kadıköy İskelesi'nde yapılan kontrollerde şehir hatları vapurlarını kullanan kişilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra el çantaları ve valizleri de kontrol edildi. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek verdi.

Uygulamanın geç saatlere kadar süreceği belirtiliyor.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı