İstanbul'da sahte pasaport operasyonu

Terör örgütü üyelerine ve kaçak göçmenlere sahte pasaport temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Iraklı H.K.A.A. tutuklandı

İSTANBUL (AA) -Terör örgütü üyelerine ve kaçak göçmenlere sahte pasaport temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Iraklı H.K.A.A. tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren göçmenler ile FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin firari üyelerine sahte pasaport temin eden bir şebekeye yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında 17 Temmuz'da Fatih ve Bakırköy'de eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, göçmen kaçakçılığı suçundun 4 yıldır aranan "Suriş" kod adlı Iraklı H.K.A.A, gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise ABD, Almanya, Belçika, Kanada, Avusturya, Fransa ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 24 ülkeye ait 275 sahte pasaport ve 21 boş vize ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler