İstanbul'da minibüste patlayıcı bulunması

Araçta yaklaşık 60 kilogram düzenekli patlayıcı bulunduğu, bunun alüminyum tozu ile güçlendirildiği belirlendi - Olayla ilgili bir kişi daha gözaltına alınırken, şüphelilerin terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtildi

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'de polis tarafından arama yapılan minibüste yaklaşık 60 kilogram düzenekli patlayıcı bulunduğu ve bunun alüminyum tozu ile güçlendirildiği tespit edildi.

Mahmutbey 18. Sokak'ta park halindeki beyaz renkli minibüste bulunan patlayıcı madde ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Minibüste bulunan yaklaşık 60 kilogram düzenekli patlayıcının türünün "rdx" olduğu ve alüminyum tozu ile güçlendirildiği belirlendi.

Bu arada, sürücünün ardından bir kişinin daha gözaltına alındığı, şüphelilerin terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtildi.

Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Mahmutbey 18. Sokak'ta park halindeki beyaz renkli minibüste arama yapmış, araçta patlayıcı madde bulunmuştu. Minibüsün sürücüsü gözaltına alınmış, araç çekici ile olay yerinden kaldırılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü