İstanbul'da havadan trafik denetimi

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Trafik Kazalarını Önleme Planı" kapsamında şehirler arası yollarda havadan trafik denetimi yaptı

İSTANBUL (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü, "Trafik Kazalarını Önleme Planı" kapsamında, şehirler arası yollarda "drone" destekli olarak denetim yaptı.

Çamlıca Gişeleri Anadolu Yakası İstasyon Amirliği ve Mahmutbey Şakir Koç Denetleme İstasyonu'ndan havalanan "drone" ile trafik kurallarına uymadığı tespit edilen araçlar, uygulama noktasındaki ekiplere bildirildi.

Termal özelliği bulunan kameralara sahip dronelardan alınan görüntülerle emniyet şeridi ve hız ihlali yapan, cep telefonu ile konuşan sürücüler tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Trafik kurallarını ihlal etmediği yönünde itirazda bulunan sürücülere, havadan çekilen görüntüleri seyrettirildi.




AA

Gündem Haberleri

Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek