İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kendilerine polis süsü veren 3 İranlı şüpheli, Cezayirli 4 turisti dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Alınan...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kendilerine polis süsü veren 3 İranlı şüpheli, Cezayirli 4 turisti dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Fatih Kemalpaşa Mahallesi Şehzadebaşı Caddesi'nde 23 Ekim 22.40 sıralarında Cezayirli turist Ben Silemano'nun (33) yanına otomobil ile yaklaşan ve arka koltukta elleri kelepçeli bir kadını oturtarak, kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi, Silemano'nun pasaportunu kontrol ederek üzerini aradı. Şahıslar, Silemano'nun yanında bulunan 5 bin euronun 4 binini alarak olay yerinden kaçtı.

Şüpheliler aynı yöntemle 22 Ekim'de Fatih'te gezen Cezayirli Refik Belhadj ile Muhammed Ghrib'i durdurup pasaport kontrolünün ardından yaptıkları üst aramasında Belhadj'in 600 eurosu, Ghrib'in 400 eurosu ile 100 dolarını aldı. Şüphelilerin Cezayirli İhsan Elmir'in de 500 dolarını aynı yöntemle dolandırdıkları öğrenildi.

Mağdurların şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Şüphelilerin kullandıkları otomobili belirleyen polis ekipleri, aracın bir otomobil kiralama şirketinden kiralandığını tespit etti.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, İranlı Nazenin V. (30), Ali Reza A. (32) ve Vali F. (46) gözaltına alındı.

Operasyonda, dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 100 euro, bin 800 dolar, 710 lira, kelepçe ve üzerinde FBI yazılı 3 şapka ele geçirildi.

Şüphelilerin Nazenin V.'yi kelepçeleyerek otomobilin arka koltuğuna oturtarak gözaltına alındığı süsü verdikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE