İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

Kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp, "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp, vatandaşları "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir kadını arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtan kişilerin, "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor. Altın veya para karşılığında isminizi listeden çıkarabiliriz" dedikleri bilgisi üzerine çalışma başlatan Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdurla irtibat kurarak şüpheli M.K.Y'yi yakaladı.

Şüpheli M.K.Y'nin, "Olayları S.K. ve G.A. ile birlikte gerçekleştirdik" ifadesinden yola çıkan polis ekipleri diğer iki şüpheliyi de yakaladı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada 58 bin 200 lira ile 12 gram altın, 1 takı seti,1 inci kolye, 1 gümüş kolye, 1 çift altın küpe ve 6 bilezik ele geçirildi.

Soruşturma neticesinde, şüphelilerin, Tuzla ve Kartal'da 4 farklı olayda 78 bin 500 lira ile 70 bin liralık ziynet eşyasını dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE