İstanbul'da DEAŞ operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı- Tutuklananlar arasında, terör örgütünün sözde sorumlularından olan ve öldürüldüğü açıklanan Ebu Ömer El Şişani kod adlı Tarkan Batıraşvili'nin eşi Seda D'nin de olduğu öğrenildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt adına faaliyette bulunduğu ve sansasyonel eylem hazırlığında oldukları istihbaratı alınan 5 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, 4 Temmuz'da Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Ümraniye'de 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, U.B, B.S, A.D, L.T. ve S.K'yı gözaltına aldı.

Yakalanan şüphelilerden S.K'nın, örgütün sözde sorumlularından olan ve Irak'ta öldürüldüğü açıklanan Ebu Ömer El Şişani kod adlı Tarkan Batıraşvili'nin eşi Seda D. olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, B.S, U.B, L.T. ve Seda D. tutuklanırken, A.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı