İstanbul'da DAEŞ'e yönelik operasyon

Beş ilçede gerçekleştirilen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik eş zamanlı operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ'le ilişkileri olduğu ve sıkça Suriye ile Irak'taki çatışma bölgelerine gittiği belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturmayı tamamlayan ekipler, Başakşehir, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye'de 13 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, bir tabanca ile çok sayıda mermi, sözde örgüt flamaları, dijital malzeme, şifreli dokümanlar ile askeri üniformalar ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada, terör örgütü TKP/ML'ye yönelik Sultangazi ve Beyoğlu'nda 4 adrese düzenlenen operasyonda da bir şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda bir silah, çok sayıda mermi, dijital malzeme ve örgütsel doküman bulundu.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü