İstanbul'da boğulmalara karşı uyarı

Valilik, boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için vatandaşları, girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde denize girmemeleri uyarısında bulundu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, denize giren vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyardı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yaz döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşların tatillerini huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri ve yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Ancak, alınan tedbir ve yetkililerce yapılan uyarılara rağmen bayram tatili nedeniyle Karadeniz başta olmak üzere ilimiz sahillerinde denize girilmesi yasak olan bölgelerde boğulma olaylarına rastlanmıştır. Bundan sonra yaşanabilecek boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlarımızın, denize girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde denize girmemeleri önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Valilik, yasak olmayan bölgelerde de vatandaşların meteorolojik uyarıları dikkate almalarını, uygun olmadığı durumlarda denize girmemelerini, görevlilerin uyarılarına mutlaka uymalarını istedi.

AA

Gündem Haberleri

ASELSAN şehitlerine veda
EMLAKÇILARDAN 'SARI SİTE' İSYANI
Torunları için biriktirdiği 2 milyonunu dolandırıcılara kaptırdı
"AİLEMDEN GİZLİ İBADET ETTİM"
Altyapıda rekor kırıp çöpte dibi gördüler