İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 70’i aştı

İstanbul'da son dönemde etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranı önemli ölçüde yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kent genelinde baraj doluluk oranı yüzde 70'in üzerine çıktı.

Uzun süre kuraklık riskiyle gündeme gelen İstanbul'da, yağmur ve kar yağışlarının etkisiyle barajlar yeniden dolmaya başladı. Açıklanan son verilere göre doluluk oranı yaklaşık yüzde 70 seviyesine ulaşarak son yılların ortalamasının üzerine çıktı.

Öte yandan barajlar arasında doluluk oranlarının değişkenlik gösterdiği, bazı barajlarda yüksek seviyelerin dikkat çektiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ömerli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 96’ya ulaştı
3 TÜRK DEVLETİ GÖREN AĞAÇ
Yaylanın Minik Küçükleri Geleneksel Lezzete Omuz Veriyor
TOKİ sevinci! Bir kent ayakta kaldı
Osmanlı'dan Kalan Asırlık Miras: Eynif Ovası'nın Yılkı Atları Mest Etti