".istanbul" ve ".ist" uzantılı adreslerin kullanımı

İBB'ye bağlı tüm iştirakler ile ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanmaya başlayacak

İSTANBUL (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı tüm iştirakler ile ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları (STK) ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanmaya başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İGDAŞ, İSPARK, Kültür A.Ş, Spor A.Ş, KİPTAŞ, Ağaç A.Ş, Halk Ekmek gibi iştirak şirketleri ile İstanbul Şehir Hatları, İETT ve İSKİ gibi İBB’ye bağlı kuruluşlar, birçok ilçe belediyesi, ayrıca Türk Kızılayı ve İHH gibi büyük sivil toplum kuruluşları ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanacak.

27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete sunulan alan adı uzantıları, 1 Mart itibariyle de Türkiye’deki markaların ve kurumların başvurularına açıldı.

Bu alan uzantılarını almak isteyen marka, işletme, kurum ve STK’lar 31 Mart tarihine kadar www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili servis sağlayıcılar aracılığıyla kayıt veya yenileme işlemleri yaptırabilecek.

AA

Gündem Haberleri

Sultan, 'Tuğyan itti' dedi: Avukatlar davadan çekildi
HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı