"İstanbul Öğretmen Akademileri" kapanış programı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğretmenlerin kişisel ve mesleki tecrübelerini arttırmak amacıyla düzenlediği "İstanbul Öğretmen Akademileri" projesi, kapanış programı ile sona erdi- Proje ile İstanbul'da görev yapan 350 öğretmen 5 akademi ve 3 ens

İSTANBUL (AA)- İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğretmenlerin kişisel ve mesleki tecrübelerini arttırmak amacıyla düzenlediği "İstanbul Öğretmen Akademileri" projesinin, kapanış programı gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapılan kapanış törenine, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin yanı sıra okul müdürleri, akademisyenler ve akademi kapsamında eğitim gören çok sayıda öğretmen katıldı.

22 hafta süren "İstanbul Öğretmen Akademileri" programında, katılımcı 350 öğretmene 5 akademi ve 3 enstitüde, konusunda uzman isimler tarafından dersler verildi. Akademi kapsamında öğretmenler alanlarında yetkinliği olan, özgün, etkili yöntem ve uygulamalarıyla öne çıkan akademisyenler, yazar ve sanatçılarla bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Akademinin kapanış programı kapsamında son dersi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, programı düzenleme amaçlarının, İstanbul'da görev yapan öğretmenlerin her alanda donanımlarını arttırmak olduğunu belirtti. Yelkenci, ortaya çıkan modelin, tüm Türkiye için bir model oluşturduğunu dile getirdi.

Program sonrası AA muhabirine akademi hakkında açıklama yapan Yelkenci, şunları söyledi:

"Eğitim sistemimizin müfredat ve öğretmen yetiştirme sorunları hep konuşuluyor. Burada öğretmenlerimizi genel anlamda geliştirecek, kendilerini zenginleştirmelerini sağlayacak bir akademi oluşturmaya karar verdik. Gönüllülük esasına dayalı olarak bu programı yaptık. Hizmet içi eğitim çalışmalarında olduğu gibi, öğretmenlerimizin katılımını zorunlu tutmadık, işi sevimsiz hale getirmedik. Kendi branşları ile ilgili bilgi vermek, kendi alanlarıyla ilgili klasik teori ve bilgileri yükleyerek, hizmet içi eğitim çalışması gibi yapmak istemedik. Sahadaki işin üstadları, alanlarında önemli isimlerin tecrübelerini, öğretmen arkadaşlarımıza aktardılar. Bu tecrübelerin öğretmenlerimize ilham kaynağı olmasını istedik. Seneye gelen talepler doğrultusunda programı iki dönem haline getirerek 800 öğretmenimizin bu akademiden faydalanmasını sağlayacağız."

Program, düzenlenen konser ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı