İstanbul merkezli "Fuat Avni" operasyonu

Adliyedeki işlemleri tamamlanan 31 kişiden 2'si tutuklandı, 6 kişiye adli kontrol talebi uygulanırken 23 kişi serbest bırakıldı

İSTANBUL (AA) - Kamuoyunda "Fuat Avni" olarak da bilinen FETÖ/PDY mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, yaklaşık 1,5 yıldır süren çalışmanın ardından İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay'da tespit edilen bazı adreslere düzenlediği operasyonlarda gözaltında alınan ve İstanbul Adliyesine sevk edilen 31 kişinin işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden M.S.K. ile Aktif Haber internet sitesinde çalışan Y. Y. tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla, 29 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaklaşık 1,5 yıldır süren çalışmanın ardından İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay'da tespit edilen bazı adreslere düzenlenen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alınmıştı. Kendisine gelen bilgileri "Fuat Avni" adlı hesaptan yayınladığı öne sürülen eski asker Aydoğan Vatandaş ile bu hesabı ilk açan kişi olduğu iddia edilen Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin arandığı öğrenilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Ruhsatlı Silahlara Çelik Kasa Zorunluluğu Geliyor
Aile danışmanlığı merkezlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de
Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN