İşsizlik rakamları

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Yüksek büyüme oranına paralel olarak yıl sonu itibarıyla işsizlik oranının tek haneli rakamlara düşeceğini tahmin ediyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek büyüme oranına paralel olarak yıl sonu itibarıyla işsizlik oranının tek haneli rakamlara düşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Palandöken, yaptığı açıklamada, işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşsizlik rakamlarının beklentiler doğrultusunda çıktığına işaret eden Palandöken, işsizliğin ekim ayında düşmeye başlamasının ekonomi için olumlu olduğunu ifade etti.

Palandöken, özellikle tarım dışı işsizliğin 1,8 puan azalmasının, alınan önlemlerin işsizliğin azaltılmasında etkili olmaya başladığını gösterdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Yüksek büyüme oranına paralel olarak yıl sonu itibarıyla işsizlik oranının tek haneli rakamlara düşeceğini tahmin ediyoruz. Diğer taraftan yüzde 20’lere varan genç işsizliğinin azalması gerekiyor. Bunun için mesleki eğitim politikalarına bağlı olarak orta ve uzun vadede kalıcı bir düşüş görülebilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve işsizliğin azaltılması için uygulamaya konulan 'bir sizden bir bizden' destek programı ile de 2018'de genç işsizliğinde önemli oranda düşüş görüleceğini tahmin ediyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI