ISSG Cenevre'de bir araya gelecek

Uluslararası Suriye Destek Grubu, Suriye'de abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasını garanti altına alma noktasında yapılması gerekenlerin görüşülmesi için bugün Cenevre'de toplanacak

CENEVRE (AA) - Suriye krizinin çözümü için Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG), Suriye'de abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasını garanti altına alma noktasında yapılması gerekenlerin görüşülmesi için İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geleceği açıklandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sözcüsü Jessy Chahine, yaptığı yazılı açıklamada, ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun ilk toplantısını BM Cenevre Ofisi'nde bugün yapacağını duyurdu.

Toplantıya de Mistura'nın danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland'ın başkanlık yapacağı açıklandı.

Toplantının, ISSG'nin Münih'teki anlaşma çerçevesinde, çalışma grubunun, Suriye'de abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasını garanti altına alma noktasında yapılması gerekenlerin görüşülmesini amaçladığı ifade edildi.

Münih'teki Suriye görüşmelerinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın öncülüğünde yapılan Suriye görüşmelerinde, ülkede bir hafta içinde “şiddetin durdurulması” ve kuşatma altındaki bölgelere hemen insani yardımların ulaştırılması konularında anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

De Mistura 2 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirtmişti.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor