İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarını açması

Mescid-i Aksa'nın kapılarının yeniden açılması Kudüs ve Fas'ta kutlandı

KUDÜS (AA) - Mescid-i Aksa'nın kapılarının açılması, Kudüs ve Fas'ta kutlandı.

Kudüs'teki Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarını açmasını kutladı. Aksa'nın avlusunda tekbir getiren Filistinliler, okunan ezanın ardından yatsı namazını kıldı. Kudüs ve civarındaki camilerin minarelerinden de Aksa'nın kapılarının yeniden açılması münasebetiyle tekbir sesleri yükseldi.

AA muhabirine konuşan Filistinli İbadet Semire, "Mutluluk Mescid-i Aksa'ye geri döndü. Mescide tekbir getirerek girdiğimizde kendimizi adeta fetih yapmış gibi hissediyoruz." dedi.

- Fas'ta "Aksa" kutlaması

Öte yandan Fas'ta da onlarca kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarını açmasını kutladı.

El-Humeysat kentinde, Fas Destek ve Yardım Girişimi'nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda Faslı, üzerinde "Faslılar Siyonist düşmana karşı Kudüs ve Aksa'nın yanında", "Siyonist yapıyla ilişkilerin normalleştirilmesini kınıyoruz" ibareleri yazan dövizler taşıdı.

Filistinlilere destek sloganları atan Faslılar, İsrail'in ihlallerine de tepki gösterdi.

Ürdün yönetimine bağlı İslami Vakıflar İdaresi Basın sözcüsü Firas Dibs daha önce yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Aksa'nın Hutta da dahil tüm kapılarını açacağını, Müslümanların herhangi bir yaş kısıtlaması olmaksızın Aksa'ya girebileceğini belirtmişti.


AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi