İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısı

Başbakan Netanyahu'nun İsrail ordusuna Gazze'ye kara harekâtının başlaması için emir verdiği bildirildi

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik kara harekatı kararı alındığı ve harekatın genişletilmesine hazır olması için orduya talimat verildiği belirtildi.

Açıklamada, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon’un, İsrail Savunma Kuvvetlerine, Gazze'den tüneller yoluyla sızan Hamas mensuplarının düzenlediği saldırıları önleme emri verdiği hatırlatıldı. 

İsrail ordusuna, kara harekatı başlatma emrinin yanısıra harekatı genişletmek için de hazır olma talimatı verildiğinin ifade edildiği açıklamada, kararın gerekçesi olarak, "Mısır’dan gelen ateşkes önerisi sonrası Hamas’ın bu teklifi ret ederek İsrail’e roket saldırmaya devam etmesi" gösterildi.

Açıkmada, “Koruma Hattı” operasyonun amacına ulaşana, İsrail vatandaşlarına uzun süreli bir sükûnet sağlanıp Hamas ve diğer örgütlerin altyapıları önemli bir zarara uğratılana dek devam edeceği ifadelerine yer verildi. 

İsrail ordu sözcülüğünden adının açıklanmasını istemeyen bir subay AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu saat 22:30 Gazze'ye kara operasyonu başlattı" dedi.  

Politika Haberleri

YENİ PARTİ'YE İKİ İSİM İHTİMALİ
BERAT ALBAYRAK YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI
YENİ PARTİ'NİN ADI DEĞİŞECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Havalimanı'nda Rekor Bildirisi
YENİ Parti’nin 50 günlük kampanyasında dikkat çeken rakam