İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

Filistin'in Hartum Büyükelçisi Samir Abdülcebbar:- "Araplar sessizlikleriyle İsrail'in komplosuna ortak oluyorlar"

HARTUM (AA) - Filistin'in Hartum Büyükelçisi Samir Abdülcebbar, "Araplar sessizlikleriyle İsrail'in komplosuna ortak oluyorlar." dedi.

Sudan'ın Başkenti Hartum'da ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Filistinlileri katletmesi protesto edildi.

"Filistin'e Destek Gösterisi" adıyla gerçekleşen eylemde, yüzlerce kişi Dostluk Kongre Merkezi'nde açılan Filistin standı önünde bir araya geldi.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan gruptakiler tekbirler getirerek "Canımız, kanımız sana feda olsun Ey Aksa", "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Gösteriye katılan Filistin'in Hartum Büyükelçisi Abdülcebbar, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı vahşi tutumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail'in bölgede kan ve şiddetten beslendiğini kaydeden Abdülcebbar, devam eden insanlık dışı tutumun bir an önce sona ermesi gerektiğinin altını çizdi.

Abdülcebbar, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını da eleştirerek, "O sözde açılışa bazı ülke temsilcileri de katıldı. Onlar saflarını seçti ve Filistin halkına karşı saldırganlığın yanında yer aldılar. Araplar ise sessizlikleriyle İsrail'in komplosuna ortak oluyorlar." diye konuştu.

Sudan Dünya Halkı Dostluk Konseyi Genel Sekreteri Abdülmünim Sünni de "Sudan halkı Filistin topraklarının kurtuluşuna kadar Filistinlilerin yanında yer alacaktır. Biz, Filistin'in başkenti olarak Kudüs’ü kabul ediyoruz. Filistinli kardeşlerimizin özgürce Kudüs'te yaşamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE