İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail askerleri, Batı Şeria'da şiddet olaylarına karıştıkları iddiasıyla 8 Filistinliyi gözaltına aldı- Ramallah ve Kudüs'te iki üniversiteye baskın düzenleyen askerler, Hamas'ın 30'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan afiş ve pankartlara el koyd

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 8 Filistinliyi gözaltına aldığı, Ramallah ve Kudüs'teki iki üniversiteye de baskın düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'da şiddet olaylarına karıştıkları iddia edilen 8 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin ayrıca Doğu Kudüs'ün Ebu Dis beldesindeki Kudüs Üniversitesi ile Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi ve "kışkırtıcı" yayımlar basan bir matbaa ile bunların dağıtımını yapan bir internet sitesine baskın düzenlediği belirtildi.

Filistinli kaynaklar da İsrail güçlerinin iki üniversiteye zorla girerek arama yaptığını doğrulayarak, baskında Hamas'ın 30'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan afiş ve pankartlara el konulduğunu aktardı.





AA

Gündem Haberleri

Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE
215 YENİ DİRİ FAYIMIZ OLDU