İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

Doğu Kudüs'te Filistinli ailelerin oturduğu bir bina ile inşaat halindeki ev, İsrail polisi eşliğinde hareket eden belediye ekipleri tarafından yıkıldı

KUDÜS (AA) – İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli ailelerin oturduğu bir bina ile inşaat halindeki evi yıktı.

Doğu Kudüs'teki İseviyye beldesi Halk Takip Komitesi Üyesi Muhammed Ebu'l Hums, İsrail polisinin geniş güvenlik önlemleri altında beldeye gelen ekiplerin 3 ailenin oturduğu iki katlı bir bina ile aynı bölgede inşaat halindeki bir evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığını söyledi.

İsrail polisi eşliğinde hareket eden yıkım ekiplerinin binada oturan aileleri zorla dışarı çıkarıp eşyaları sokağa attığını belirten Ebu'l Hums, evleri yıkılan Filistinlilerin ayrıca belediyenin kestiği ağır para cezalarına maruz bırakıldığını ifade etti.

Kudüs Belediyesinden yıkımlara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Filistinlilere ait 50 bin konuttan binlercesini ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İsrail'e bağlı belediyenin kendilerine ruhsat vermekten kaçındığını ve söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü