İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 24 Filistinliyi gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 24 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail aracına taş attıklarından şüphelenilen 5'i reşit olmayan 9 Filistinli, Doğu Kudüs'ün İsaviye beldesinde gözaltına alındı." denildi.

Kudüs'teki Eski Şehir'de de İsraillilere saldırı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen 28 yaşındaki bir Filistinlinin gözaltına alındığına işaret edilen açıklamada, söz konusu Filistinlilerin sorgulanmak üzere güvenlik merkezine götürüldüğü kaydedildi.

İsrail Polis Sözcüsü Avichay Adraee'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada da "Batı Şeria'da kamu düzenini ihlal edici eylemler gerçekleştirdiklerinden şüphelenilen 14 Filistinli gözaltına alındı." denildi.

Öte yandan Filistin Esirler Cemiyeti ise Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 18 Filistinlinin gözaltına alındığı duyurdu. Açıklamada, gözaltıların Kudüs, Nablus, Tulkerm, Beytullahim ve El-Halil kentlerinde yoğunluk gösterdiği aktarıldı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin açıkladığı 18 Filistinlinin İsrail polisi tarafından açıklanan kişiler arasında bulunup bulunmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.

Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!