İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik ihlalleri

Hamas yöneticilerinden Rıdvan:"İşgalci güçleri, büyük sonuçları olacak bu baskı politikasına karşı uyarıyoruz. Ayrıca cezaevindeki esirlere dokunulmaması yönünde de ihtarda bulunuyoruz"

GAZZE (AA) - İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik ihlalleri ve cezaevi baskınları Gazze'de düzenlenen gösteride protesto edildi.

Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'ne bağlı Esirler Birliği'nin çağrısıyla Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan göstericiler, "Esirlerimizi unutmayacağız", "Esirlerimizin davası bizi birleştirir, dağıtmaz" yazılı dövizler taşıdı.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, gösteride yaptığı konuşmada, İsrail'in hapishanelerdeki baskı politikası ve Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Rıdvan, "İşgalci güçleri, büyük sonuçları olacak bu baskı politikasına karşı uyarıyoruz. Ayrıca cezaevindeki esirlere dokunulmaması yönünde de ihtarda bulunuyoruz." dedi.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarına da çağrıda bulunan Hamas yöneticisi, İsrail'in ihlallerinin önlenmesi için harekete geçmelerini istedi.

Esir İşleri Kurulu tarafından dün akşam yapılan açıklamada, Nefha ve Ketziot cezaevlerine baskın düzenleyen İsrail özel kuvvetlerinin Filistinli tutuklulara karşı eşi benzeri görülmemiş ihlallerde bulunduğu belirtilmişti.

Açıklamada, hapishane kapılarının tamamen kapatılarak göz yaşartıcı gaz sıkıldığı, tutukluların aşağılanarak çıplak bir şekilde koğuştan çıkartılıp soğukta bekletildiği ve koğuştaki eşyaların tahrip edildiği ifade edilmişti.

İsrail güçleri, zaman zaman herhangi bir gerekçe olmaksızın Filistinlilerin bulunduğu koğuşlara baskınlar düzenleyerek tutuklulara karşı ihlallerde bulunuyor.


AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı