İsrail'in Amman Büyükelçiliğindeki şiddet olayı

Amman Büyükelçiliği'nde görevli İsrailli diplomatlar ülkelerine döndü

İSTANBUL (AA) - İsrail hükümeti, İsrail'in Amman Büyükelçiliği'nde görevli diplomatların ülkelerine döndüğünü bildirdi.

İsrail Hükümeti Sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ürdün'ün başkenti Amman'da görevli İsrail Büyükelçisi Einat Şalain ve ekibinin ülkelerine döndüklerini belirtti.

Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nde pazar akşamı yaşanan olayda yaralanan güvenlik görevlisinin de dönenler arasında bulunduğunu aktaran Gendelman, "İsrailli diplomatlar, İsrail ile Ürdün arasında son iki günde yapılan güçlü iş birliği sayesinde ülkeye geldiler. Başbakan Binyamin Netanyahu da Büyükelçi Şalain ve güvenlik görevlisini kabul etti." ifadelerini kullandı.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nde önceki akşam bıçaklı saldırıya uğrayan İsrailli güvenlik görevlisinin 2 Ürdünlüyü vurarak öldürdüğü bildirilmişti.


AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN