İsrail'den Mescid-i Aksa görevlilerine uzaklaştırma

KUDÜS (AA) - İsrail polisi, daha önce gözaltına aldığı Mescid-i Aksa'nın iki görevlisine Harem-i Şerif ve çevresinden 10 ila 15 gün uzaklaştırma cezası...

KUDÜS (AA) - İsrail polisi, daha önce gözaltına aldığı Mescid-i Aksa'nın iki görevlisine Harem-i Şerif ve çevresinden 10 ila 15 gün uzaklaştırma cezası verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, daha önce İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Mescid-i Aksa Kadın Koruma Amiri Zinat Ebu Subeyh'in 10 gün, Mescid-i Aksa'nın erkek korumalarından Hamza Nebali'nin ise 15 gün Harem-i Şerif ve çevresinden uzaklaştırma cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınan Harem-i Şerif görevlilerinin ikişer bin şekellik (yaklaşık 3 bin 500 Türk lirası) kefaletle serbest kaldığı kaydedildi.

İsrail polisi, salı günü Harem-i Şerif'in içinde Talmudik ayin düzenlemeye kalkışan fanatik Yahudileri engellemeye çalışan Mescid-i Aksa'nın korumalarına ve görevlilerine saldırmış ve bazılarını gözaltına almıştı.

Gözaltılara tepki gösteren Müslümanlar tekbirler eşliğinde İsrail polisini protesto etmişti.

Uluslararası Kudüs Vakfı, salı günü yayınladığı raporda, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin son bir yılda yüzde 40 arttığını açıklamıştı.

İsrail güçlerinin yanı sıra Yahudi yerleşimciler ve İsrailli öğrencilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin son bir yılda yüzde 40 arttığına işaret edilen raporda, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölme çabalarını sürdürdüğü aktarılmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ile Müslümanlar arasında bölme planı olduğunu belirterek, "Bütün göstergeler, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Yahudilere de Müslümanlar gibi ibadet etme izni verebileceğini gösteriyor." uyarısında bulunmuştu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin