İsrail'den Filistinli çocuklara "ev hapsi"

İsrail yönetimi, bu yıl 65 Filistinli çocuk hakkında ev hapsi kararı çıkardı

RAMALLAH (AA) - İsrail yönetiminin, bu yıl 65 Filistinli çocuk hakkında ev hapsi kararı çıkardığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı (FKÖ) Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, Ramallah yakınlarındaki Ramon beldesinde tutuklu iki Filistinli kız çocuğun ailelerini ziyaretinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail yönetiminin bu yıl Kudüs'teki 65 Filistinli çocuk hakkında ev hapsi kararı çıkardığını belirtti.

İsrail'in Filistinli çocukları gözaltına almaya devam ederek, uluslararası iradeye ve BM kararlarına meydan okuduğunu ifade eden Karaki, 12 Filistinli çocuğun yargılanmadan "idari tutuklu" olarak gözaltında tutulduğunu, 18'inin Kudüs'teki evlerinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Filistin resmi istatistiklerine göre, İsrail hapishanelerinde 300'ü çocuk 7 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail, genellikle "İsrail güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere taş attıkları gerekçesiyle" Filistinli çocuklar hakkında ev hapsi kararı çıkarıyor. Söz konusu çocukların velilerin eşliğinde doktora gitmesinin haricinde dışarı çıkmalarına izin verilmiyor ve bu durum çocukların eğitim süreçlerini olumsuz yönde etkiliyor.



AA

Gündem Haberleri

Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi
Diyanet'ten Sosyal Medya Uyarısı: Ölçülü Olun
Turgut Özal'ı Taşıyan O Ambulans Yıllar Sonra Koleksiyonda Çıktı
DUVARA FOTOĞRAFLI 'İŞEME' İNTİKAMI