İsrail'de Filistinlilere yönelik gözaltı

İsrail askerleri, geçen ay Kudüs'te gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili 6 Hamas mensubunu gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, geçen ay Kudüs'te iki otobüsün yanmasına sebep olan bombalı saldırıyla ilgili 6 Hamas mensubunu gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Genel Güvenlik Servisi'nin (Şin Bet) ordu ve emniyet güçleriyle koordineli olarak gerçekleştirdiği operasyonda, Beytüllahim'den 6 Hamas mensubunun gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, gözaltına alınan kişilerle yapılan soruşturmalar sonucunda bu kişilerin, Kudüs ve çevresinde bombalı ve silahlı saldırılar planladığının ortaya çıktığı ifade edildi.

Hamas'tan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

İsrail Polis sözcüsü Luba Samri, 18 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, bombalı saldırı sonucu Kudüs’te iki otobüste çıkan yangında 2'si ağır 21 İsraillinin yaralandığını duyurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı