İsrail, öldürülen Filistinli gencin babasını gözaltına aldı

EL HALİL (AA) - İsrail askerleri, bu sabah Batı Şeria'nın El Halil kentinde şehit edilen 19 yaşındaki Hamza Zeamire'nin ailesinin yaşadığı beldeye baskın...

EL HALİL (AA) - İsrail askerleri, bu sabah Batı Şeria'nın El Halil kentinde şehit edilen 19 yaşındaki Hamza Zeamire'nin ailesinin yaşadığı beldeye baskın düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, El Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummar beldesi yakınlarında şehit edilen gencin ailesinin yaşadığı Halhul beldesine baskın düzenleyen İsrail askerleri, Hamza Zeamire'nin babası Yusuf Zeamire'yi gözaltına aldı.

İsrail askerleri, olaya tepki gösteren Filistinlilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti.

Filistinli gençler ise İsrail askerlerine taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

- İsrail askerlerinin müdahalesinde 10 kişi yaralandı

Öte yandan Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin müdahalesinde 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, müdahale sırasında 10 kişinin plastik mermi ile yaralandığı, 19 kişinin ise atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı bu sabah El Halil kentinin Halhul beldesi sakinlerinden Hamza Zeamire'nin (19), Beyt Ummar beldesi yakınlarında İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiğini açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise kentin kuzeyinde bulunan Karmei Tzur Yahudi yerleşim birimindeki güvenlik görevlisine "bıçaklı saldırı düzenlediği" öne sürülen bir Filistinlinin, yerleşim birimindeki bir diğer güvenlik görevlisinin açtığı ateş sonucu öldürüldüğü kaydedilmişti.


AA

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'nda Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Artık Daha Zor!
Filtre Kahve mi Türk Kahvesi mi? Kahveli Kuşak Buluşması
Markete giremeyen yaşlı kadın engelli rampası istedi
KONYA'DA GÜNEŞ, DOĞUDA SAĞANAK
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı