İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Filistinli tutuklulara destek vermek isteyen onlarca kişi, Gazze'deki Kızılhaç binası önünde dayanışma gösterisi düzenledi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

Gazze'deki Kızılhaç binası önünde toplanan Filistinli aileler, yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Gösteriye, tutukluların haklarıyla ilgili kurumlar ve insan hakları savunucuları katıldı.

Fetih Hareketi Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu Sorumlusu Usame Murteci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mahkumlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması, hasta olan tutukluların muayene edilip, sağlık şartlarının kontrol edilmesi ve serbest bırakılmaları için bu dayanışma gösterisini düzenlendik." dedi.

İsrail hapishanelerindeki hasta mahkumların hayatlarını kurtarmak için Uluslararası Kızılhaç Örgütü ile uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunan Murteci, "İsrail ile Batı Şeria'yı ziyaret eden Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) heyetinden tutukluların durumlarını olumlu şekilde dikkate almasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Filistin Esirler Cemiyeti, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu, İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısının 7 bine ulaştığını, bunlardan 56'sının kadın, 340'ının çocuk olduğunu belirtmişti.


AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik