İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Gazze'de, Filistinli tutuklularla dayanışma için çadır kuruldu

GAZZE (AA) - Gazzeliler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma içinde olduklarını göstermek için çadır kurdu.

Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'ne bağlı Esirler Birliği'nin Kızılhaç binası önünde kurduğu çadırda çok sayıda tutuklu yakını bir araya geldi.

Esirler Birliği adına konuşma yapan İslami Cihad yöneticilerinden Halid el-Bataş, "İsrail hapishanelerinde türlü işkencelere maruz kalan kardeşlerimizle dayanışma için bugün burada toplandık." dedi.

Filistinli tutukluların iradesinin kırılamayacağını, bu iradenin Gazze halkının iradesini temsil ettiğini kaydeden Bataş, Filistin halkına tutuklularla dayanışma eylemlerini artırma çağrısında bulundu.

"İşgalle mücadelede esirlerimizi yalnız bırakmayacağız", "Esir kardeşlerimiz, yalnız değilsiniz" yazılı dövizlerin asıldığı çadırın bir hafta kurulu kalması bekleniyor.

İsrail güçleri, zaman zaman herhangi bir gerekçe olmaksızın Filistinlilerin bulunduğu koğuşlara baskınlar düzenleyerek tutuklulara karşı ihlallerde bulunuyor.

Filistin resmi verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

Gündem Haberleri

Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü