İsrail, Filistin Milli Fonu'nu terör listesine aldı

İsrail Savunma Bakanı Liberman:- "Filistin Milli Fonu, terör örgütüdür"

KUDÜS (AA) - İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Filistin Milli Fonu'nun "terör listesi"ne dahil edilmesine karar verdi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Liberman, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Milli Fonu'nun, "İsrail aleyhinde terör faaliyetlerinden sorumlu kesimlere devamlı destek sağladığını" öne sürdü.

Milli Fon'un İsrail hapishanelerindeki tutuklular ile yakınlarına fon transferi için bir kanal olarak kullanıldığını savunan Liberman, "Filistin Milli Fonu, terör örgütüdür." ifadesini kullandı.

Liberman ayrıca, yakın zamanda Milli Fon'un mal varlığına el konulmasına ilişkin bir karar alınabileceğini ifade etti.

FKÖ tüzüğüne göre, 1964'te kurulan Filistin Milli Fonu, örgüte ait tüm mali konulardan sorumlu tek kurum.

AA

Gündem Haberleri

Sel sonrası Galatasaray stadında çalışmalar sürüyor
Marmara’da Dev Deprem Tatbikatı: 7 İl Alarm Verdi
SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ ADIM
Tanzanya’nın vagonları Türkiye’den
Eyüpsultanlılardan İBB’ye gece yarısı ağaç kesimi tepkisi