İsrail Başbakanı Netanyahu:

"İsrail ordusu onlarca kez ülke sınırları dışına çıktı"

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın "oyunun kurallarını değiştirecek silahlar" edinmesini önlemek için İsrail ordusunun onlarca kez ülke sınırları dışında faaliyette bulunduğunu söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Golan Tepeleri'ne ziyaret gerçekleştiren Netanyahu burada yaptığı açıklamada, "Fırtınalı ve patlamaya hazır bir Ortadoğu'da İsrail'in görece sakin ve güvenli olmasını sağlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Harekete geçmemiz gerektiğinde harekete geçiyoruz. Burada sınırımızın öte tarafında da Hizbullah'ın oyunun kurallarını değiştirecek silahlar edinmesini önlemek için onlarca faaliyette bulunduk." ifadelerini kullandı.

İsrail'in uzak ya da yakın başka cephelerde de benzer faaliyetler gerçekleştirdiğini belirten Netanyahu, sınırda bulunan askerlere hitaben, "İsrail kuzeyde DAEŞ ve Hizbullah'la, Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'la, Sina'da ise DAEŞ ve küresel cihatçılarla karşı karşıya. Eğer bir savaşa girmemiz gerekirse ki bu önümüzde duran bir ihtimaldir, bunun sebebi İsrail'e yönelik tehditleri başka yöntemlerle engelleyememiş olmamızdandır." dedi.







AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı