İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik ihlalleri

Beytüllahim'de düzenlenen gösteriye müdahale eden İsrail askerleri, 4 Filistinliyi gözaltına aldı

BEYTULLAHİM (AA) - İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Beytüllahim kentinde düzenlenen gösteriye müdahale ederek 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Beytüllahim'de bir grup Filistinli, İsrail askerlerinin dün Filistinli Ahmed Cerrar'ı öldürmesini protesto için kentin kuzey girişinde toplandı. Filistinliler, burada düzenledikleri gösteride İsrail'in uygulamalarını protesto eden pankartlar taşıdı.

Gösteriye müdahale eden İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri arbedenin ardından 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu tuttuğu Ahmed Cerrar'ı dün öldürmesinin ardından Filistinli direniş grupları, protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Cerrar, Nablus'ta bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir aydır aranıyordu. İsrail askerleri geçen ay Cerrar'ı arama gerekçesiyle Cenin kentinde düzenlediği operasyonlarda, Filistinlilere ait 4 evi yıkmış, Cerrar'ın akrabalarından birini öldürmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı