İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik ihlalleri

Beytüllahim'de düzenlenen gösteriye müdahale eden İsrail askerleri, 4 Filistinliyi gözaltına aldı

BEYTULLAHİM (AA) - İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Beytüllahim kentinde düzenlenen gösteriye müdahale ederek 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Beytüllahim'de bir grup Filistinli, İsrail askerlerinin dün Filistinli Ahmed Cerrar'ı öldürmesini protesto için kentin kuzey girişinde toplandı. Filistinliler, burada düzenledikleri gösteride İsrail'in uygulamalarını protesto eden pankartlar taşıdı.

Gösteriye müdahale eden İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri arbedenin ardından 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu tuttuğu Ahmed Cerrar'ı dün öldürmesinin ardından Filistinli direniş grupları, protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Cerrar, Nablus'ta bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir aydır aranıyordu. İsrail askerleri geçen ay Cerrar'ı arama gerekçesiyle Cenin kentinde düzenlediği operasyonlarda, Filistinlilere ait 4 evi yıkmış, Cerrar'ın akrabalarından birini öldürmüştü.

AA

Gündem Haberleri

‘Benim çocuğum yapmaz’ demeyin!
TOKİ kiralık sosyal konutta ikinci aşama
Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi
Diyanet'ten Sosyal Medya Uyarısı: Ölçülü Olun